Classic Modernist Style M House in Singapore

October 18th, 2012 by vegiya # Contemporary Designs Ideas

This classic modernist style M house in Singapore design by ONG&ONG. Completed in 2011,this m house get  Cityscape Award, Highly Commended and Singapore Design Award, Gold. This really awesome housing project Nestled in Bukit Timah.  this classic modernist style class design outside and inside. Nice furniture, specially in the living room and the kitchen.

M house Project summaries:
Team Director: Diego Molina, Maria Arango
Team Member: Ryan Manuel, Tomas Jaramillo Valencia, Linda Qing, Lee Cheow Yeh, Julius Daguio Caramat
Structural & Civil
KKC Consultancy Services
Mechanical & Electrical
Gims & Associates Pte Ltd
Quantity Surveyor
CCL Chartered Surveyors Pte Ltd
Main Contractor
Jiang Construction Pte Ltd
Photography © Derek Swalwell

Now look the Classic Modernist Style M House in Singapore with picture below:

Classic Modernist Style M House Design Ideas in Singapore

Classic Modernist Style M House in Singapore Side view

Awesome Classic Modernist Style M House in Singapore

Beautiful Classic Modernist Style M House in Singapore

Cool Classic Modernist Style M House in Singapore

Classic Modernist Style M House in Singapore front view

Second Floor Terrace Design in Classic Modernist Style M House in Singapore

Large Living Room at Classic Modernist Style M House in Singapore

Second Floor Space Ideas at Classic Modernist Style M House in Singapore

Interior Ideas at Classic Modernist Style M House in Singapore

Clean and White Kitchen at Classic Modernist Style M House in Singapore

Wooden Staircase at Classic Modernist Style M House in Singapore

Modern Bathroom Design at Classic Modernist Style M House in Singapore

According the Architect:

Nestled in Bukit Timah, this home provides the ideal balance between the needs for family bonding as well as for personal space.

Despite housing numerous bedrooms, communal areas are spacious with a double-volume void in the living area seamlessly unifying the two levels as a whole. Open, yet private, the louvres on the upper floor allow the family to alter the degree of privacy. While the material choices of fare-faced concrete, terrazzo and teak lean towards a Classic Modernist style, simple architectural elements comprise the various volumes of the house and are aligned for effective cross-ventilation in a tropical climate. With an edgeless pool encircling the home’s concrete façade, the result is a Zen-inspired imagery of tranquility.