Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

December 14th, 2012 by admin # Contemporary Designs Ideas

Argentina Architecture studio BAK Arquitector has designed concrete summer house – Costa Esmeralda House, this house located is Pinamar, Buenos Aires, Costa Esmeralda, Argentina. The house should have two rooms and a third of sporadic use: to be visited by an older child or eventual guests.

Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Night View Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Cool Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Stone Staircase Design in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Awesome Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Concrete Houses in Mar Azul

Side View Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Stunning Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Staircase in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Second Floor Terrace in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Layout in Second Floor in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Stunning Second Floor in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Second Floor Living in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Dinning Space in Second Floor at Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Wooden Dining Table at Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Bathroom Design in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Kitchen Design in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Bedroom Design in Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos

Concrete Summer House in Costa Esmeralda by BAK Arquitectos Bathroom Ideas

according the architect:

The client requested the project of a summer house with aesthetics and benefits, in terms of maintenance, built of concrete houses in Mar Azul.

The house should have two rooms and a third of sporadic use: to be visited by an older child or eventual guests.

The projectual answer seeks to capitalize on the difference in level between the street and within the lot. For this reason, we decided to solve the house in two volumes perpendicularly intersecting in ā€œLā€ at different levels, opting to provide more privacy to the volume that contains the private uses of the house by resting over the level of the lot and placing it perpendicular to the front. The higher volume, of public use, is resolved alongside the front line taking advantage of the acacia trees that provide privacy and allow the enjoyment of the far views into the wilderness environment, in turn its elevated position sought to provide the house some presence from the street leaning out slightly above the level of the acacias. This volume was generated as an elongated prism, supported at one end over the volume of the bedrooms. At the opposite end rests on a blind lateral wall on which, in the lower level, the grill was located taking advantage of the partially covered generated as flexible use space serving both for storing of two cars as for preparation and enjoyment of the classic roast. This space is protected from external visuals in part by the difference of level and in part by the abundance of acacias on the front of the lot, so that there can easily develop all kinds of activities.