Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

April 16th, 2012 by admin # Dream Home Designs Ideas, Garden Designs Ideas, Home Building Concepts, Home Design Ideas

Here is the Modern Gubbins House Design by Cape Town-based Antonio Zaninovic Architecture Studio and collaboration with Rees Roberts & Partners. This house is located at the base of Table Mountain in Cape Town, South Africa. Gubbins House building element and feature: Concrete outdoor living space, natural swimming pool, regeneration zone, concrete outdoor dining area, wood lounge deck, lower garden walking path, master bedroom terrace, outdoor screening area, entrance courtyard, courtyard reflection pool, interior to exterior reflection pool, dining room courtyard and pool
Cool Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio
The Gubbins House won a 2010 Honor Award from the American Society and Landscape Architects for its many sustainable features and its amazing local flora garden.
Amazing View at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio
Gubbins House Project Summaries:

Architect: Antonio Zaninovic Architecture Studio
Location: Cape Town, South Africa
Project Architect: Antonio Zaninovic
Interior Design: Rees Roberts + Partners LLC
Landscape Design: Rees Roberts + Partners LLC
Project Area: 4,500 sqm
Project Year: 2009
Photographs:  Antonio Zaninovic, Nikolas Michael, Scott Frances

Cool Dining Area at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Bathroom and Office Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Cool Lounge Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Natural Swimming Pool and Garden at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Front View at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Garden Design Ideas at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Layout Ideas at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Living Space Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Natural Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Open Living Space Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Relaxing Area at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Roof Lounge and Garden at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Sliding Door Ideas at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Stone Staircase Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Swimming Pool Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Terrace and Living Space at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

White Bathroom Design at Terrace and Swimming Pool at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio.jpg

Gubbins House by Antonio Zaninovic Architecture Studio, Story and Description :

“Surrounded by protected natural parklands on three sides, the house was built on an exceptional plot at the base of Table Mountain with sweeping views down to the city and harbor below. The site lies alongside a ravine, where amid the dense vegetation a stream flows in an uninterrupted path from the mountain parks above all the way to the city dams below.

Tucked in against the mountain, the structure was designed to integrate as much as possible with its surrounding landscape. An excavated courtyard gives access to the house, ensuring total privacy from the street and an adjacent neighbor and also protecting its inhabitants from the strong southern winds. This tranquil space complete with a pond and sculptural indigenous trees leads to the six-meter-high foyer tower which articulates the different elements of the house that continue out from that central focal point.

The Gubbins House landscape draws on the context of the site by continuing the Fynbos, a natural heathland vegetation native to a small belt of the Western Cape, down from Table Mountain and through the garden landscape, effectively marrying it with the surrounding mountains. Garden pathways and steps meander through the varied planting areas, creating a seamless connection between interior and garden rooms. An outdoor seating area is nestled in the plantings away from the mountain winds, yet has dynamic views of the Cape Town Harbor below. In addition to the waterfall, the natural swimming pool also uses plantings to filter the water, giving the experience of swimming in a crystal clear lake. Ultimately, the landscape is designed to fully integrate the built house with its natural surrounding environment.

The Gubbins house design strategy for the interiors also takes cues from the surrounding site. Rich carpets and fabrics are juxtaposed against hard concrete floors and other simple surfaces. Modern furniture with clean lines is employed along with more sculptural pieces and artwork that add character and vitality to the interior mood. The simple color palette of the house gives a bright and airy feeling that defers to the views outside. The outdoors is also actively engaged, as in the case of the Master Bedroom and its free form plan that extends toward an open air screening space. Despite its carefully planned and richly treated interiors, the house retains a comfortable and relaxed style that draws upon recognizably native elements such as local wood paneled walls and pieces by local artists.”
Wood Floor Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Terrace and Swimming Pool at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Landscape Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Garden Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Cool Private Area Design at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Site Plan Picture at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

First and Second Floor Plan Picture at Gubbins House Design by Antonio Zaninovic Architecture Studio

Gubbins house reference via archdaily