House for a Poet – Moliner House in Spain by Alberto Campo Baeza

February 1st, 2012 by admin # Contemporary Designs Ideas, Dream Home Designs Ideas

House for a Poet

Cool Spiral Stair at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Cool Spiral Stair at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Modern and minimalist white house interior and exterior design for a poet, white is just as good a color as any other! and definitely refreshing. especially contrast against the brick all around it. the wall of windows which are presumably to the south and the berber architecture overtones from the desert. The highest level of this home is for dreaming, the garden is for living, the deepest level for sleeping. Here is the Moliner house in Zaragoza, Spain, Design by Alberto Campo Baeza.

Bookcase and Work Area at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Bookcase and Work Area at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

House for a PoetMoliner house Description from the architects:
To build a house for a poet. To make a house for dreaming, living and dying. A house in which to read, to write and to think. We raised high walls to create a box open to the sky, like a nude, metaphysical garden, with concrete walls and floor. To create an interior world. We dug into the ground to plant leafy trees. And floating in the center, a box filled with the translucent light of the north. Three levels were established. The highest for dreaming. The garden level for living. The deepest level for sleeping.

For dreaming, we created a cloud at the highest point. A library constructed with high walls of light diffused through large translucent glass. With northern light for reading and writing, thinking and feeling. For living, the garden with southern light, sunlight. A space that is all garden, with transparent walls that bring together inside and outside. And for sleeping, perhaps dying, the deepest level. The bedrooms below, as if in a cave. Once again, the cave and the cabin. Dreaming, living, dying. The house of the poet.

Top Floor Living at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Top Floor Living at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Roof Floor Design at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Roof Floor Design at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Spiral Stair Center of the Room at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Spiral Stair Center of the Room at House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Awesome House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Awesome House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

House for a Poet in Spain Picture by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

House for a Poet in Spain Picture by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Small Windows - House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Small Windows - House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

White Outdoor Wall - House for a Poet - Moliner house in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

White Outdoor Wall - House for a Poet - Moliner house in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Cool House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Cool House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Exterior Layout - House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

Exterior Layout - House for a Poet in Spain by Alberto Campo Baeza @Javier Callejas

House for a poetMoliner house Summaries:
Architect: Alberto Campo Baeza
Location: Avda. Ilustración, Urbanización Montecanal, Zaragoza, Spain
Collaborators: Ignacio Aguirre López, Emilio Delgado Martos
Structure: María Concepción Pérez Gutiérrez
Rigger: José Miguel Moya
Contractor: Construcciones Moya Valero – Rafael Moya, Ramón Moya
Structure: Coral Tarabidau d´Aragon – Ricardo Aranda
Project Area: 216 sqm
Project Year: 2006
Construction Year: 2008
Photographs: Javier Callejas