Magnificent House Design in Barcelona by OAB

November 30th, 2012 by vegiya # Contemporary Designs Ideas, Swimming Pool Designs, Unusual house designs

Office of Architecture in Barcelona (OAB) has designed the AA House, Completed in 2010, Magnificent contemporary home is located in Barcelona, Spain. AA House Design program with direct relationship between the interior and exterior through the abundant use of glasswork, trellises, and sliding panels. This allows a visual connection to the garden for the following spaces: the rooms, halls, library, dining rooms, kitchen, main bedroom and guest suites.

Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Project Summaries:

Name Project: AA HOUSE
Situation/Located: Barcelona
Construction: 2006 – 2010
Architects: Xavier Martí Galí, Carlos Ferrater
Team: ESTRUCTURA: PONDIO. Juan Calvo, Irene Brugueras, Oscar Flecha

Winter View in Magnificent House Design in Barcelona by OAB

Beautiful Magnificent House Design in Barcelona by OAB

Swimming Pool in Magnificent House Design in Barcelona by OAB

Roof View in Magnificent House Design in Barcelona by OAB

Exterior Ideas in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Indoor Swimming Pool Design in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Home Theater and Staricase Design in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Home Library Design Ideas in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Living Space Ideas in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Large Living Space Layout in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Family Room Design in Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

Furniture and View from Living Space at Magnificent AA House Design in Barcelona by OAB

According the architects:

The design scheme for House AA responds to simple geometric rules.

The footprint of the building uses a superimposed 7×7 meter skewed grid to support the program in a composition similar to a musical score. The diagonals serve as a roof system that ungulates like an artificial topography, creating skylights in some cases, while in others situations, rising up double the height of other rooftop peaks.

At the base floor, the program develops a direct relationship between the interior and exterior through the abundant use of glasswork, trellises, and sliding panels. This allows a visual connection to the garden for the following spaces: the rooms, halls, library, dining rooms, kitchen, main bedroom and guest suites.

Vertically consistent relationships exist between the main floor and adjacent floors, always responding to the programmatic demands, and therefore completing the three dimensional continuity of the building.

The areas on the lower floor are service areas of the main program, such as a cellar communicating directly with the dining room, a video library communicating with the library; an inside swimming pool and Turkish bath, an extension of the main bedroom, and a service flat leading directly to the kitchen areas.

The upper level serves as the Piano Nobile, or private level, from which a direct relationship to the surrounding landscape is still maintained through the use of glazing.

The layout is completed with private access to the patio. Its secluded position contrasts the luminous presentation of the house. Ceramic tiles are used as cladding on the rooftops as well as the perimeter walls. Light enters at specific points of the program where large sections of glazing complete the building.