Menuires Ski Resort Apartment Interior Design by h2o Architects

October 15th, 2012 by vegiya # Resorts and Holidays Ideas

The idea in this series is Menuires Ski Resort Apartment interior design with efficient use of space, large wooden curve runs through the entire space. It links all functions, creates a large living space and opens up the panoramic views on the mountains. This Ski Resort Apartment located at the ski resort town of Menuires, France. Now Check out this Menuires Ski Resort Apartment Interior Design by h2o Architects with picture below:

Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

Wooden Furniture at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

Double Beds at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

White Color Living Space at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

Awesome Kids Beds at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

Study Space Area Design at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

Compfort Kids Beds at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

Cool Wooden Beds Furniture Ideas at Menuires Ski Resort Interior by h2o Architects

According the architects: Our design team was invited to rethink a ski resort apartment in Menuires, France. Located at the far end of a building built in 1965, it has triple orientation that was not valued by the previous layout which was too segmented. The request was to realize the impossible : increase the living space without touching the structure, create 2 bathrooms instead of the one existing, preserve the number of beds, 8 beds in 55m2, all while maintaining separate circultaions for each.

To maximise the rather tight and constricted space, we chose to inverse the way of seeing it. Rather than trying to fit the furniture into the apartment, we decided to fit the apartment into the furniture ! However absurd this may seem, it immediately alleviated all the constraints linked to laying out tight spaces.

A large wooden curve runs through the entire space. It links all functions, creates a large living space and opens up the panoramic views on the mountains. This furniture-wall incorporates all the necessities of daily use interlocked into one another. Seating next to storage, stacked sleeping, a reading corner is attached to an interior window, the kitched is back to back with a bathroom. It is the furniture element that defines the space. It is no longer cumbersome, rather it frees up a generous space around it and maximises it’s primary functionalities.

The secondary system allows to privatise sleeping areas with curtains that roll into the existing central wall. The central space is all white, leading into the matching wrapping terrace. The interior atmosphere is inspired by the mountain and cabin feel, reintepreted in a contemporary manner. The fun interlocking system is detailed into the minute such as sleeping spaces that one must climb into it to discover a reading lamp, a small tablette, storage and a comfortable and peaceful sleeping nook.

The entire installation is treated with a single and unique material, wood. Light-coloured birch plywood for the interior spaces and American walnut plywood for the curved wall. To accentuate the unity of the lived-in furniture-wall, every aspect of it is detailed from within. From the exterior, nothing denotes the destiny of this fun cabin in the mountains!

Photography by : Julien Attard