Modern Summit House in Beverly Hills

May 13th, 2013 by dhira # Contemporary Designs Ideas

Here is the stunning modern summit house design located in Beverly Hills California, USA. This modern house design and create by Whipple Russell Architects. Swimming Pool with patio and outdoor fireplace. summit house living room design with white sofa and rug, comfort kitchen and dining with modern kitchen appliances. main bedroom with large glass wall for view outdoor area. interesting from this house is private bowling ball room area for entertainment and sport area.

According the Architect:

Our clients for this project were a family intent upon staying closely connected even while moving to a considerably larger home. This was accomplished with the use of energy efficient glass walls throughout, an open floor plan, and sight lines between floating levels and rooms allowing the family members to stay connected visually throughout the space. They also had a passion for modernism and had collected art pieces that we included in our 3D models to make sure scale and placement were considered.

One of the owners is a well-known sports agent making the entertaining of adults as well as teenage children and their friends an essential design goal. Summit house holds examples of our interest in both modern functionality and innovation. Prior to construction, an old home on the property was intricately deconstructed so that building materials, fixtures and appliances could be reused or donated to non-profit organizations.

The new residence is a series of vertical and horizontal floating planes. It uses extensive solar power, a gray-water reclamation system, and sound passive-solar design elements making it the first house permitted under the city of Beverly Hills green building ordinance. The house is ‘smart,’ using a computer to control shades, the gray water system, as well as the entertainment centers.

The bowling alley on the lower level features an ‘underwater view’ into the pool via custom windows. Oversized pocket doors and a 10?X10? glass float-away wall separate the central gallery, family room and kitchen from the exterior terraces and pool – when open, the outside is inside.

Photos courtesy of Whipple Russell Architects