Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

February 5th, 2012 by admin # Contemporary Designs Ideas, Home Building Concepts, Villa Design Trend Ideas

Belgian studio Beel & Achtergael Architects has designed the Villa V in T in Flanders

This is a nice house, very discreet and private from the front and open in the back. The sculpture is a Marc Quinn kate moss sculpture.we like it overall. we like the structure of the building, it’s wide open spaces and it’s whiteness although sometimes it becomes too much,the pool area and the furnishings

Swimming Pool View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool Lounge at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool Lounge at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool Design in Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool Design in Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool Design Ideas at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Swimming Pool Design Ideas at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Side View for Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Side View for Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Outdoor Lounge at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Outdoor Lounge at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Open Dining Room Area at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Open Dining Room Area at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Night View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Night View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Living Room View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Living Room View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Large Outdoor Cars Parking at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Large Outdoor Cars Parking at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Large Living Space at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Large Living Space at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Large Glass Windows at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Large Glass Windows at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Glass Wall Design at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Glass Wall Design at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Glass Wall at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Glass Wall at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Family Room View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Family Room View at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Dining Table and Chair at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Dining Table and Chair at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Cool Swimming Pool Design at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Cool Swimming Pool Design at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

View From Garden - Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

View From Garden - Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

White Furniture at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

White Furniture at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Villa V in T Project description:

The client wanted a house where he could relax in calm and privacy among his family and friends and enjoy his extensive art collection. The site for the building is on a mixed vernacular residential / light industrial street close to the clients companies offices. While the general surroundings at the rear of the plot are agricultural and offer a quiet perspective, there is considerable traffic at the front.

In this project we therefore tried to create “a little world on its own” by arranging all dwelling quarters on the ground floor in a U-shape around an open air courtyard. On the inside of this shape a continuous glass wall opens the generous circulation and living rooms to this “heart”, the social core of the house. Designed for easy living, it is here that guests are invited to enjoy the light, space and art. To the outside the walls of the building are mostly closed however: smooth surfaces of white plasterwork, only sparsely punctuated with large windows where needed for the more intimate rooms that cradle the transparent inner space. The first floor is reserved for business and recreational seclusion: discrete volumes house an office and a media room and give shape to the silhouette of the house, their distinct windows catching north light and looking across the surrounding fields.

Basement Design Plan at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Basement Design Plan at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

First Floor Plan at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

First Floor Plan at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Second Floor Plan Picture at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Second Floor Plan Picture at Villa V in T in Flanders, Belgium by Beel & Achtergael Architects

Photography by Filip Dujardin